Over Apple Inc.

appleApple Inc. is op 1 april 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak, en Ronald Wayne. In eerste instantie richtte Apple zich volledig op het ontwikkelen van personal computers. De oorspronkelijke naam van het Amerikaanse bedrijf dat gevestigd is in Cupertino, Californië was Apple Computer, Inc. maar in 2007 heeft is de naam officieel Apple Inc. de bedoeling was om de wereld de beste ervaring te geven met personal computers en dat is ze goed gelukt want met de komst van de Apple II heeft het Amerikaanse bedrijf voet aan de grond gekregen.

Vandaag de dag is Apple Inc. vooral bekent van de iPhone, iPad, iPod en Macbooks. Maar het bedrijf verkoopt niet alleen consumentenelektronica, het ontwerpt en ontwikkeld ook computer software en online services. De software waarmee Apple Inc. bekent is geworden zijn OS X en iOS besturingssystemen, de iTunes media browser en de safari-webbrowser.Apple is ’s werelds op twee na grootste IT-bedrijf. De aller grootste is nog steeds Samsung en dat is direct de grootste concurrent van Apple. Apple is al vaker uitgeroepen tot het meest bewonderde bedrijf van de Verenigde Staten en zelfs van de hele wereld. Apple overtreft zelfs Coca-Cola als het gaat om ’s werelds meest waardevolle merk. Apple Inc. heeft ook een heel herkenbaar beeldmerk, namelijk het Apple logo met een hap eruit. Er gaan meerdere geruchten rond hoe het logo tot stand is gekomen maar Steve Jobs heeft ooit gezegd dat hij de bedrijfsnaam en het logo heeft bedacht omdat niemand anders met wat beters kwam. Steve Jobs heeft zelfs aangegeven dat hij destijds een fruitariër was en zodoende op de naam Apple is gekomen en doordat niemand met een betere bedrijfsnaam op de proppen kwam is het bij Apple gebleven.

Vandaag de dag is de CEO bij Apple Tim Cook, hij heeft het stokje overgenomen van Steve Jobs toen hij op 24 augustus 2011 ontslag nam bij Apple en kort daarna op 5 oktober 2011 overleed. Volgens velen is de hand van Steve jobs nog steeds zichtbaar bij de producten die Apple Inc. vandaag de dag ontwikkeld en produceert. De hand was sowieso nog te zien bij de iPhone 5s, of dit ook nog geldt bij iPhone 6 en iPhone 6 Plus is niet duidelijk. Steve Jobs was namelijk geen voorstander van grote beeldschermen, maar de tijden zijn verandert en de vraag naar grote beeldschermen zijn immens toegenomen.

Besturingssysteem iOS

ios-7Het mobiele besturingssysteem dat Apple gebruikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch en Apple TV is iOS. Het mobiele besturingssysteem wordt door Apple zelf ontwikkeld en het is het twee na meeste verkochte smartphone besturingssysteem na Google Android.

Iedereen die eenmaal met iOS heeft gewerkt geeft aan nooit meer wat anders te willen. IOS is het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem en het is uitermate gebruiksvriendelijk. Vrijwel ieder jaar komt Apple met een nieuwe release voor iOS, dit jaar heeft zelfs de grootste release ooit plaats gevonden met de komst van iOS 8. de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf de fabriek al voorzien van iOS 8, oudere toestellen die iOS ondersteunen kunnen de upgrade gratis downloaden als het toestel iOS 8 ondersteund.

iOS wordt als prettig ervaren omdat er in de App Store meer dan 1,3 kwalitatief goede apps te downloaden zijn. Met de verschillende apps kun je nog gemakkelijker overweg met je iOS apparaat.

iPhone generaties die nu nog te bestellen zijn

De allereerste iPhone kwam in 2007 op de markt en het was meteen een regelrechte hit. Tegenwoordig krijgt een nieuwe generatie zoveel aandacht dat mensen zelfs al bereidt zijn om weken voordat het toestel verkrijgbaar is voor de deur te gaan liggen bij een Apple Store. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat ze als één van de eersten een felbegeerde iPhone bemachtigen.

Met de komst van iPhone 6 (Plus) worden niet alle iPhone generaties meer door Apple geproduceerd. Dit betekent echter niet dat oudere generaties niet meer te verkrijgen zijn, want zo is er nog voldoende voorraad van verschillende oude generaties. De generaties die Apple nu nog produceert zijn:

  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus

Copyright 2014 - 2015 | iPhone6.BE - De iPhone 6 nieuws en vergelijkingssite van België!