DisplayIedere smartphone fabrikant kan het display van haar smartphones vergroten, maar het display van iPhone 6 is niet alleen groter, het is ook veel beter. Het display van de iPhone 6 is zeker een upgrade voor iedereen die nu nog een oudere generatie van de iPhone in bezit heeft. Het grootte maken en het verbeteren van de resolutie, kleurweergave en energie-efficiëntie kun je moeilijk geen verbetering noemen.

De resolutie van het 4,7 inch display is vastgesteld op 1334 x 750 pixels, dat is een grote verandering ten opzichte van de resolutie die voorgaande iPhones hebben. Het aantal pixels per inch is voor de iPhone 6 vastgesteld op 326 en dat betekend dat je een zeer betrouwbare ervaring op visueel gebied zal ervaren. Het is jammer dat Apple iPhone 6 niet voorzien heeft van een Full HD display, maar wil je die wel dan kun je het beste overstappen naar een iPhone 6 Plus.

Toch is het contrast en de kleurweergave indrukwekkend te noemen bij het 4,7 inch display. Het IPC-LCD display wordt niet voor niets bestempeld als het beste display dat nu op de markt te verkrijgen is in deze klasse. Er zijn betere displays maar die zijn van een ander kaliber zoals een QHD display van de LG G3.

Doordat Apple met innovaties het contrast heeft verbeterd en met dual-domain-pixels de kleurweergave en de kijkhoek heeft verbeterd. Merk je meteen dat dit het beste scherm is dat Apple ooit heeft ontwikkeld voor de iPhone. Het is naast het beste scherm ook het dunste en meest geavanceerde Multi-Touch-display dat Apple ooit heeft gemaakt.Copyright 2014 - 2015 | iPhone6.BE - De iPhone 6 nieuws en vergelijkingssite van België!