iPhone 6 Review

De nieuwe iPhone is nu alweer enkele weken beschikbaar, tijd voor een review. De nieuwe smartphones van Apple zijn voortdurend in de media, zowel positief als negatief. Alle aandacht die de iPhone 6 en iPhone 6 plus krijgt is voor Apple reclame. De nieuwe generatie van de iPhone is niet alleen maar groter, het toestel is beter, krachtiger en vernieuwend. De eerste keer dat het toestel in je hand ligt merk je hoe comfortabel het is. De prijs van de iPhone 6 zal veel consumenten afschrikken, want het toestel is verkrijgbaar vanaf 699 euro.

Vormgeving

Het eerst waar je naar kijkt bij een nieuwe smartphone is de vormgeving. En het eerste wat we ons tegenwoordig afvragen is hoe ligt de smartphone in de handen. De vormgeving is volledig verandert maar je ziet direct dat het een iPhone betreft. De afgeronde randen en hoeken zorgen ervoor dat het toestel ondanks zijn grote heel goed in de handen ligt. Aan de achterkant van het toestel blinkt een roestvrijstalen logo van Apple en wat meteen opvalt zijn de twee strepen aan de bovenkant en onderkant en de uitstekende cameralens. Het ziet er raar uit maar dat went ook wel weer. Wat ook direct opvalt is hoe dun iPhone 6 is. De verplaatsing van de sluimerknop van de bovenkant naar de rechter zijkant is een klein detail maar dat had Apple al wel veel eerder mogen doen.

Beeldscherm

iPhone 6 is uitgerust met een nieuwe generatie Retina display. Het is absoluut een hele upgrade als je het vergelijkt met oudere generaties. Het beeld is enorm scherp en helder. De resolutie van het 4,7 inch beeldscherm is 1334 bij 750 pixels en dat is wederom een stap beter dan de voorgaande generaties. Het is jammer dat Apple de iPhone 6 niet heeft voorzien van een Full HD resolutie zoals bij de iPhone 6 Plus. Al met al is het scherm van iPhone 6 wel het beste LCD scherm van dit moment. Dit komt vooral door de gebruikte technologie bij de ontwikkeling van het Retina HD display.

Camera

De cameralens steekt uit het chassis van de iPhone 6 en dat ziet er wellicht vreemd uit. Het went laten we het daarop houden. De 8 megapixels iSisght camera, ja maar 8 megapixels, is sterk verbetert. Er is gebruik gemaakt van een nieuwe lens waardoor de foto’s nog scherper worden. Pas bij het gebruikmaken van de camera zie hoe geweldig de camera is. Er is eigenlijk maar één ding te zeggen, probeer en ervaar het zelf. De nieuwe functies in de camera app zijn leuk maar het is de vraag wanneer je ze allemaal gebruikt. Ik moet eerlijk bekennen ik heb ze welgeteld maar 1 keer gebruikt en dat was alleen om te zien wat je met de nieuwe functies allemaal kan doen.

FaceTime HD Camera

De FaceTime camera is veel beter geworden. Dit is natuurlijk ideaal voor het maken van de mooiste selfies maar nog belangrijker om in goede kwaliteit gebruik te maken van FaceTime. Wat vooral op valt bij het gebruiken van de FaceTime HD Camera is dat het telkens veel licht opneemt waardoor het beeld veel beter wordt.

iphone 6 onderkant 2Het oordeel

in de review is expres niet te diep ingegaan op het technische aspect. Ik heb er juist voor gekozen om alleen het geen te reviewen waar je ook echt op eerste gezicht oplet als je een niewe smartphone aanschaft. Ik vind de vormgeving het belangrijkste maar ook het beeldscherm en de camera’s zijn bij mij altijd een aspect waar ik veel waarde aanhecht. Apple scoort met iPhone 6 in mijn ogen op alle punten een ruime voldoende maar naast de pluspunten zijn er natuurlijk een aantal minpunten te noemen.

Minpunten

  • levensduur van de batterij
  • cameralens die uitsteekt
  • strepen op de achterkant voor de antenne

Pluspunten

  • vormgeving
  • verbeterde cameralens
  • Retina HD display

Copyright 2014 - 2015 | iPhone6.BE - De iPhone 6 nieuws en vergelijkingssite van België!