Technologie

iPhone 6 heeft de nieuwste chip die gebaseerd is op de tweede generatie 64-bit desktopklasse architectuur. Het nieuwe toestel van Apple is namelijk uitgerust met een A8-chip. Het ongelooflijke vermogen van de A8-chip wordt nog eens extra versterkt door een M8-bewegingscoprocessor. De M8-bewegingscoprocessor zorgt ervoor dat al je activiteiten gemeten worden door de geavanceerde sensoren die in iPhone 6 zijn geplaatst. Doordat de A8-chip ondersteund wordt door de M8-bewegingscoprocessor kun je voor langere tijd meer doen met iPhone 6. Doordat het veel efficiënter te werk gaat komt dit ten goede aan de prestaties en aan de levensduur van de batterij.

A8-chip

De nieuwe A8-chip is enorm verbetert ten opzichte van de A7-chip in de iPhone 5s. De nieuwe chip is de snelste chip ooit door Apple geproduceerd. De CPU en grafische prestaties van de A8-chip zijn veel beter en sneller dan zijn voorganger. Ten opzichte van de aller eerste iPhone is de CPU 50 keer sneller en de grafische prestaties 84 keer sneller.

M8-bewegingscoprocessor

De A8-chip is nog krachtiger en dat heeft mede te maken met het feit dat de chip ondersteund wordt door een M8-bewegingscoprocessor die de hele dag door al je activiteiten meet. De iPhone 6 is uitgerust met enorm veel sensoren en de M8-bewegingscoprocessor zorgt ervoor dat alle sensoren iedere seconde gemeten worden. De sensoren die door de M8-bewegingscoprocessor gemeten worden zijn:

  • Touch ID
  • Barometer
  • Gyroscoop met 3 assen
  • Versnellingsmeter
  • Nabijheidssensor
  • Omgevingslichtsensor

Levensduur van de batterij

De iPhone 6 heeft ondanks dat het een veel snellere chip heeft een uitstekende levensduur van de batterij. Doordat de A8-chip en de M8-bewegingscoprocessor goed samenwerken is iPhone 6 enorm efficiëntie en dit komt ten goede aan de levensduur van de batterij. Zorgen maken over een lege accu bij iPhone 6 is niet meer nodig want je kunt makkelijk een hele dag met de iPhone 6 aan de slag. Zie hieronder de levensduur van de batterij van iPhone 6:

Stand-by Tijd tot 10 dagen
Gesprekstijd tot 14 uur
3G Internet tot 10 uur
4G Internet tot 10 uur
Wi-Fi tot 11 uur
Audio afspelen tot 50 uur
Video afspelen tot 11 uur

Copyright 2014 - 2015 | iPhone6.BE - De iPhone 6 nieuws en vergelijkingssite van België!